dijous, 18 de maig del 2017

Thora i l'anell de la sort

"Thora i l'anell de la sort" és un llibre de gènere novel·lístic, escrit per Pep Castellano. Pep va nàixer a Sant Pau d'Albocàsser (L'Alt Maestrat) l'any 1960, i va estudiar magisteri i pedagogia. Abans com qualsevol estudiant havia treballat en altres professions com: llaurador, paleta, cambrer, pallasso... Però, una volta va traure la carrera, s'ha guanyat la vida treballant de mestre i, des dels anys vuitanta, va començar a treballar a l'Institut Valencià de la Joventut de la Generalitat Valenciana.

L'acció de l'obra transcorre en anys distints, el primer capítol transcorre mentre Jordi Massapela era petit i aleshores son pare vivia. A partir del segon capítol tota la trama és ubicada en l'actualitat.

Tant l'espai com els personatges són reals. En aquesta novel·la n'hi ha algunes referències fetes a personatges de ficció com en aquest cas, el superheroi "Thor" de la saga de Marvel, però aquest personatge conté una gran matisació. Podem vorer com l'autor canvia el mític "superheroi" per una "superheroïna", on dóna un punt de vista lliberal, real amb el present i sense estereotips.

La història diu que n'hi havia dos xiquets anomenats Marta i Jordi. Cadascú pertanyia a mon totalment diferent. Jordi provenia d'una família amb molt patrimoni, sort en els diners però no tant en salut. A Jordi mai li va faltar res, tenia tot el que volia materialment, clar està. Per altra banda, Marta era una xiqueta molt simpàtica, provenia d'una família de treballadors sense descans, sempre per oferir-li a la seua filla el que és millor. Marta tenia una gran passió que hui en dia és difícil de promoure si no t'actualitzes, aquesta era llegir.

Marta visitava quasi cada dia a la biblioteca, on n'hi havia un ordinador amb el qual podia anar trastejant per internet i descobrir moltes coses noves, llegint i investigant. Jordi com ja he dit abans, tenia de tot, i pressuposat no li faltava un ordinador a casa de l'últim model del mercat. Ells van coincidir en xat i s'han convertit en bons amics.

Jordi no podia eixir a jugar fora perquè els pares no els deixaven per si de cas agafava alguna malaltia. Ell va ser més astut i va començar a enganyar, s'escapa per un costat de la tanca sense cap problema perquè ell sabia quan els guàrdies miraven aquelles càmeres de seguretat. Marta no sabia res i pensava que era el fill del majordom que és el que li va contar Jordi per por que no jugara amb ell.

Fins ara la cosa anava prou bé, però, un dia, la cosa s'embolica. Algú ha segrestat Jordi, perquè volien demanar un gran rescat per ell, ja que la seua família tenia tant de diners. Marta va sorprendre els segrestadors i havia de salvar a Jordi. Els Massapela no la creien i els pares d'ella treballaven massa per a poder descobrir el que tramava Marta.

Va agafar tots els seus estalvis i se'n va anar a comprar materials necessaris per a salvar a Jordi. A poc a poc es va transformar en una heroïna anomenada "Thora", era una heroïna molt especial i divertida, per a resoldre el cas. Amb aquesta nova identitat va viure aventures trepidants i a més s'ha enfrontat als segrestadors i a la maledicció de «l'anell de la sort».


Per a concloure, és una novel·la divertida, entretinguda amb un lèxic prou assequible. A més es poden treballar a classe diferents aspectes, com pot ser la no discriminació de gènere, la igualtat, la humilitat, les noves tecnologies. Es poden fer diferents activitats en l'aula per a motivar als xiquets al fet que canvien tot el convencional. Si li agrada un heroi més que una heroïna o donant-li la volta, podríem adaptar a qualsevol alumne. També podríem parla sobre la confiança amb els pares, ja que no tots els xiquets la tenen, i han de saber que els mestres els podem escoltar en tot allò que els preocupe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada