divendres, 24 de març del 2017

Competència lectora

La definició de competència lectora ha anat evolucionant paral·lelament als canvis socials, econòmics i culturals. Aquest concepte ja no es refereix a algo que s’adquireix en la infància i que es centra únicament en la capacitat d’un estudiant per a descodificar y comprendre literalment determinada informació, sinó al conjunt de coneixements, estratègies i habilitats que les persones van construint al llarg dels anys per a comprendre i utilitzar textos i reflexionar sobre ells.
Els grups PISA van elaborar, doncs, la següent definició de competència lectora: La competencia lectora es la capacidad de comprender, utilitzar y analitzar textos para alcanzar los objetivos del lector, desarrollar sus conocimientos y posibilidades y participar en la sociedad.
Amés, la competència lectora exerceix un paper molt important en les persones en diverses  situacions, que van des de lo públic a lo privat, des de l’entorn escolar al laboral. 
La competència lectora proporciona també instruments lingüístics que són cada volta més necessaris per a poder fer front a les exigències de les societats modernes.


PISA 2006. Marco de la evaluación. Conocimientos y habilidades en Ciencias, Matemáticas y Lectura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada