dilluns, 27 de març del 2017

Gènere dramàtic

Per a començar aquesta definició, considere important realitzar una breu explicació etimològica de la paraula "drama", amb l'objectiu de comprendre millor la resta d'aquesta definició. Així, doncs, el terme dramàtic prové de "drama", aquesta paraula correspon al nom genèric de tota creació literària en què un artista cridat dramaturg concep i desenrotlla un esdeveniment dins d'un espai i temps determinats. Els fets es refereixen a persones o caràcters que simbolitzen en forma concreta i directa un conflicte humà.

Per tant, el gènere dramàtic o teatral és un gènere literari i artístic en el qual es realitzen representacions actuades (en el cas d'obres de teatre, cinema...) o escrites (en el cas de la literatura pròpiament). Aquest gènere fa referència als drames, que són representacions de la vida humana, quant als conflictes, desil·lusions i avatars que li succeeixen a la persona humana en la seua relació envers els altres i la seua pròpia situació al món.

Dins del gènere teatral trobem diversos subgèneres:

  • La tragèdia: És la representació de terribles conflictes entre personatges superiors, els quals són víctimes d'una destinació ineludible. A més, els personatges de les tragèdies solen estar dominats per forts sentiments, com l'amor, l'odi, enveja, etc. Entre els grans autors de les tragèdies podem destacar l'escriptor anglés William Shakespeare.

  • La comèdia: És una forma en què l'acció dramàtica discorre de manera oposada a la tragèdia. Si en la tragèdia els personatges canvien d'un estat favorable a un desfavorable en aquesta, la representació es dóna a través d'un conflicte de l'aspecte alegre i divertit de la vida.

  • El drama: A diferència de les formes anteriors, el drama no té un caràcter definit, sinó que en ell es combinen indistintament aspectes tràgics i còmics. Açò es deu al fet que el drama pretén representar la vida tal qual és, raó per la qual, tendeix a tractar els assumptes de forma menys rígida que la tragèdia i la comèdia. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada