divendres, 24 de març del 2017

Gènere narratiu

En les obres narratives, un narrador presenta la successió d'esdeveniments en què participen els personatges que se situen en un espai i un temps determinat.

Una narració literària s'identifica per recrear un món de ficció, encara que en alguns casos són fets inspirats en la realitat. Però no deixa de ser una narració fictícia perquè l'autor sempre aporta invents o aporta pensament personals, per això no es totalment reial.

El desenvolupament del gènere narratiu es el següent: Al principi s´introdueix al narrador, després es presenta la situació inicial i els personatges, per a continuar s´introdueix el conflicte. Al mig se situa el desenvolupament del mateix, fins arribar a un punt anomenat nus. I per últim el final o desenllaç proporciona la solució o també pot donar un final obert.

Una altra característica d'aquest tipus de textos és que habitualment es fa servir la tercera persona, encara que també és freqüent la primera persona quan el protagonista es el narrador.

La narración està composta per diferents elements, un d´ells es el narrador el qual pot ser extern, si relata els fets en tercera persona sense participar d'ells, o intern, quan relata els esdeveniments en primera persona com a protagonista o testimoni dels fets.

Per altra banda estan els personatges que són aquells que desencadenen els diferents esdeveniments que veiem narrats a l'obra. Entre els personatges destaca sempre el protagonista que és el que porta el pes de l'acció i l'antagonista que s'oposa a ell.

Per últim esta la trama narrativa o acció és el conjunt de successos que es desenvolupen a la narració. 

Encara que antigament en el gènere narratiu era habitual trobar versos, avui dia el més comú és que la narrativa estigui escrita totalment en prosa.

Guillén, Carmen. (11 de Julio de 2016).Géneros narrativos: Elementos de la narración. Recuperat https://www.actualidadliteratura.com/genero-narrativo-elementos-la-narracion

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada